top of page

RENOVATIE & VERBOUW

Uitspraak: [reno'va(t)si]

Uit het Latijn: renovare = vernieuwen

Betekenis: Een bouwwerk terugbrengen in de oude staat.

Synoniemen: (Bouwkundig) herstel, hernieuwbouw, hernieuwing, opknapbeurt, sanering, vernieuwbouw, vernieuwing 

We beginnen bij de basis: wat is eigenlijk het verschil tussen verbouwen en renoveren?

 

Verbouwen en renoveren lijken veel op elkaar, maar het grootste verschil is dat je bij een renovatie oude elementen van een woning vernieuwt. Je vervangt een oude trap, keuken of badkamer door een nieuw exemplaar, zodat de woning weer aan de maatstaven van nu voldoet. Bij een verbouwing gaat het vaak echt om grote bouwkundige wijzigingen, zoals een aanbouw.

Ons eerste advies aan mensen met renovatieplannen is altijd: breng je wensen duidelijk in kaart en bedenk daarbij goed welke problemen je wilt aanpakken. Is het huis te tochtig, te vochtig of vind je je keuken of badkamer te klein? Denk ook na over het gevoel dat je bij de woning hebt of juist wilt creëren met de renovatie. Als je je wensen goed op een rijtje hebt gezet, ga je van daaruit op zoek naar een architect of aannemer die bij je past.

Aannemersbedrijf Nils heeft in de afgelopen jaren verschillende kleine(re) en grote(re) verbouwingen en renovaties uitgevoerd en weet precies wat hier allemaal bij komt kijken. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op om een eerste kennismaking in te plannen. Wij nemen uitgebreid de tijd om e.e.a. rustig met u door te nemen en laten u eerlijk weten wat de mogelijkheden -maar ook de onmogelijkheden- zijn.

Image by Milivoj Kuhar
bottom of page